Imprimare
PDF

Fetiţa care A CUCERIT internetul a murit. ULTIMA DORINŢĂ: "Să nu las boala să îmi fure zâmbetul"


Chiar şi în ultimele momente de viaţă, Avery Canahuati zâmbea. Acest zâmbet a însoţit-o în cele cinci luni de viaţă, deşi fetiţa suferea de o boală genetică rară, scrie Sydney Morning Herald.

Laura şi Michael Canahuati, părinţii, au realizat o listă de dorinţe pentru fiica lor, care s-a născut în noiembrie 2011 şi a fost diagnosticată, la vârsta de 4 luni, cu atrofie musculară spinală (SMA), tipul 1. Asta înseamnă că Avery mai avea de trăit doar câteva luni. Lista de dorinţe a fost postată pe un blog şi pe o pagină de Facebook. Povestea s-a răspândit rapid şi a atras atenţia media şi a milioane de cititori. Pe lista întocmită de părinţi apăreau dorinţe mărunte: să participe la un meci de baseball, să mănânce o brioşă şi să poarte o fundă uriaşă. Proiectul părinţilor era de a atrage atenţia asupra acestei boli rare. Mesajul a ajuns până la preşedintele Barack Obama, care i-a trimis fetiţie o fotografie de familie şi un mesaj, pe o felicitare. Tatăl fetiţei actualiza blogul în fiecare seară. Astfel a venit şi anunţul decesului: Michael Canahuati a spus că Avery a murit luni după-amiază, după ce unul dintre plămâni a cedat, iar un atac de cord i-a fost fatal.

"I-am acordat primul ajutor şi am reuşit să o salvez, dar numai pentru un timp. A murit la puţin timp după ce a ajuns la spital", scrie Michael. "Moartea atât de rapidă a fost un şoc pentru noi, deorece începusem să tragem speranţe, după o vizită la doctori acum trei zile". "Eram conştienţi de starea lui Avery, dar nu pierdusem speranţa".

Michael a postat şi o fotografie a fetiţei, realizată cu doar 20 de minute înainte să se îmbolnăvească.  Ultima dorinţă de pe listă era: "să nu las SMA să îmi fure zâmbetul".