Imprimare
PDF

Doi soti, naufragiati pe o insula nelocuita din Pacific, salvati de Marina Statelor Unite. Cat timp au petrecut cei doi in pustietate


Doi soti, naufragiati pe o insula nelocuita din Pacific, au fost salvati dupa ce echipajul unui elicopter al Marinei SUA a reperat mesajul SOS pe care l-au scris pe nisip.

Linus si Sabina Jack erau cautati de o saptamana. Nu aveau niciun fel de echipament de semnalizare, doar provizii si apa, potrivit B1TV.

Linus si Sabina Jack au naufragiat pe insula Fayu de Est, din Micronezia. Ei erau dati disparuti dupa ce yachtul lor nu ajunsese la destinatie.

Cuplul plecase in calatorie cu provizii limitate si fara echipament de urgenta. Echipele de salvare i-au cautat o saptamana, pe o arie de peste 16.500 de mile patrate, folosind 15 ambarcatiuni si doua avioane.

Elicopterul Marinei SUA a fost trimis in zona insulei respective dupa ce o ambarcatiune de salvare a anuntat ca de pe insula nepopulata se vad lumini.

Este al doilea caz de salvare al naufragiatilor din 2016. In aprilie, trei barbati au fost salvati de pe o alta insula nepopulata, dupa ce barca lor s-a rasturnat la doua mile de tarm.

Ei au folosit craci de palmier pentru a desena un semn gigantic „Ajutor" pe nisip si si-au folosit vestele de salvare pentru a transmite semnale. Au fost salvati dupa trei zile de Marina SUA.