Imprimare
PDF

Directorul FBI: “Teroristii vor utiliza drone pentru a efectua atacuri”


Biroul Federal de Investigatii (FBI) este convins ca gruparile teroriste vor utiliza drone pentru a efectua atacuri pe teritoriul Statelor Unite, a declarat Christopher Wray, directorul institutiei, citat de Euronews.
“FBI-ul apreciaza ca, datorita disponibilitatii lor comerciale, a lipsei cerintei de verificare a identitatii, a utilizarii usoare si utilizarii lor in alte tari, vehiculele aeriene fara pilot vor fi utilizate pentru a facilita un atac in Statele Unite, impotriva unor tinte vulnerabile, precum multimile de oameni”, a precizat directorul FBI in cadrul unei audieri din fata Senatului american.
 
“Grupurile teroriste ar putea, foarte usor, sa-si exporte experientele de pe campul de lupta de a utiliza vehiculele aeriene fara pilot inarmate”, a mai adaugat Christopher Wray.
 
El a mai spus ca este doar o chestiune de timp pana cand acest lucru se va intampla. De asemenea, a inclus in randul potentialilor autori si cartelurile de droguri, nu doar gruparile teroriste.
 
“Am vazut eforturi repetate si sustinute de utilizare a dronelor pe post de arme, nu doar de catre organizatiile teroriste, precum ISIS sau al-Qaida, ci si de catre grupari criminale transnationale, precum MS-13 sau cartelurile d droguri mexicane”, a completat el.
 
Declaratiile directorului FBI au venit la doar o luna de la o tentativa de asasinat efectuata la adresa presedintelui Venezuelei, in care a fost utilizata o drona. Pe 4 august, in timpul unui discurs, doua drone au explodat in apropierea lui Nicolás Maduro.