Imprimare
PDF

De ce conduce Kim Jong-Un Coreea de Nord, desi are doi frati mai mari


Dintre toti mostenitorii pe care i-a avut Kim Jong-Il, l-a ales pe Kim Jong-Un sa-i devina succesor. Asta desi era cel mai mic dintre baietii sai. Primul nascut, Kim Jong-Nam, de 44 de ani, a iesit din gratiile tatalui sau dupa ce a fost prins utilizand un pasaport fals pentru a trece in Japonia, in 2001.

Asadar atentia lui Kim Jong-Il s-a indreptat spre fiul mai mare din ce-a de-a doua casatorie, Kim Jong-Chol, acum in varsta de 33 de ani. Firea rebela a baiatului si aspiratiile sale, pe atunci pacifiste, l-au facut pe fostului lider de la Phenian sa il considere "prea slab, decadent si efeminat". Drept urmare a decis sa-l pregateasca pe Kim Jong-un pentru a prelua fraiele puterii.

Kim Jong-Un este nascut in 8 ianuarie, insa anul sau de nastere este tabu in Coreea de Nord. Expertii care studiaza aceasta tara estimeaza ca acesta are peste 25 de ani, dar nu mai mult de 30. Unii spun ca s-a nascut in 1983, iar altii in 1984.

Potrivit Daily Mail, Kim Jong-Chol a urmat cursurile Scolii Internationale din Berna, Elvetia. In perioada respectiva era pasionat de poezie si isi dorea sa lupte impotriva teroristilor alaturi de Jean-Claude van Damme.

"Daca as putea cere o lume ideala, aceasta ar fi fara arme si fara bombe nucleare. Toata lumea ar fi fericita: fara razboaie, fara moarte, fara lacrimi", scria Kim Jong-Chol in 2009, conform Newsnight.

Acum, despre Kim Jong-Chol se stie ca este un fan declarat al lui Eric Clapton, recent fiind vazut la unul din cocertele artistului sustinute la Londra, si ca ii place luxul. Cand calatoreste se cazeaza in cele mai extravagante hoteluri si este mare iubitor de bijuterii si tinute semnate de designeri celebri.

In plus, se crede ca Kim Jong-Chol este seful unui grup format din copiii elitei nord-coreene, cunoscut sub numele de "Ponghwajo" sau "Grupul Torta". Membrii grupului, acestui grup de bucura de numeroase privilegii, cum ar fi joburi in organizatii puternice, dar fara aspiratii politice. Membrii grupului castiga bani pentru ei, dar si pentru statul nord-coreean din afaceri cu droguri, din tranzactii cu valuta falsa sau de pe piata neagra, scrie Daily Mail.