Imprimare
PDF

Cutremur de 6,8 pe Richter, in Bolivia. Seismul s-a resimtit pana in Brazilia


Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe Richter a avut loc, luni, in Bolivia. Seismul nu a provocat pagube materiale sau victime, insa s-a resimtit chiar si in Brazilia.
In Bolivia, seismul a clatinat cladirile inalte, fara sa fie raportate insa pagube materiale sau raniri la doua ore dupa producerea acestuia, informeaza Reuters, citat de Agerpres.
 
Observatorul din Bolivia a stabilit magnitudinea seismului la 6,6, in timp ce Institutul Geologic American (USGS) a estimat o magnitudine de 6,8. Seismul, cu epicentrul la o adancime de 346 de mile (557 de kilometri), s-a produs la o distanta de 186 mile (300 km) sud-est de Sucre, un oras din zona muntoasa de sud a Boliviei.
 
Unda seismica a fost resimtita pana in Brazilia, in cladirile inalte din orasele Sao Paulo si Brasilia, provocand panica in aceasta tara unde cutremurele nu sunt frecvente.
 
Posturile de televiziune au aratat imagini cu angajati care paraseau cladirile de birouri de pe Avenida Paulista, un bulevard central din Sao Paulo, aflat la 2.000 de kilometri de epicentrul seismului.