Imprimare

Cum a reusit un roman sa scape de inchisoare in Marea Britanie, dupa ce a fost acuzat de viol


Un roman arestat in Marea Britanie pentru viol a reusit sa scape de inchisoare timp de doi ani de la comiterea faptelor, dupa ce s-a folosit de legea liberei circulatii a cetatenilor in UE pentru a se intoarce inapoi in Romania.
Alexandru Dusca, in varsta de 30 de ani, a fost arestat pentru ca a violat o femeie care se afla in stare de ebrietate de doua ori in noiembrie 2015, dupa ce a gasit-o cazuta pe trotuar.
 
El a fost eliberat in urma comiterii faptelor in asteptarea unor anchete suplimentare si la scurt timp a revenit in tara natala, decizie apartent necontestata de autoritatile britanice.
 
In ciuda faptului ca a fost ulterior plasat pe lista ”Most Wanted”, romanul a fost gasit abia in noiembrie 2017, cand a fost descoperit intr-o inchisoare din Romania, unde fusese condamnat pentru furt. 
 
Barbatul, care a recunoscut ambele acuzatii de viol, va trebui sa petreaca 6 ani si 9 luni in spatele gratiilor, dupa ce autoritatile britanice au dispus un mandat european de arestare pentru a-l aduce inapoi in Marea Britanie.