Imprimare
PDF

Copii folositi pe post de calai de catre Statul Islamic: Acestia au fost pusi de jihadisti sa execute mai multi ostatici kurzi


Gruparea terorista Statul Islamic a publicat un nou clip video in care prezinta cinci copii masacreaza cu lejeritate mai multi ostatici de origine kurda. Unul dintre acestia copii ar fi britanic, fiul unui luptator ce s-a alaturat jihadistilor si a decedat in Siria.

Copiii care au varste cuprinse intre 10 si 13 ani sunt inarmati si imbracati in costum de camuflaj. Acestia ar proveni din Marea Britanie, Tunsia, Egipt, Turcia si Uzbekistan. Ei sunt filmati cu precizie pentru ca fetele lor sa se vada perfect pentru arata ca nu se tem si comit crimele cu sange rece precum au fost educati de teroristi, scrie rt.com.

A devenit un lucru comun ca Statul Islamic sa foloseasca copii pentru propaganda. Prin acest lucru ei indeamna adeptii sa pregateasca o noua generatie de jihadisti. Comform Quiliam Foundation, nu mai putin de 50 de copii de origine britanica se afla in gruparea terorista si primesc pregatire pentru a se alatura pe campul de lupta.