Imprimare

Comisia Europeana vine la Bucuresti. Juncker, intalniri cu Iohannis, Dragnea si Dancila


Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucuresti, joi si vineri, pentru a marca inceperea oficiala a Presedintiei romane.
Jean Claude Junker va avea intalniri si declaratii comune cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Viorica Dancila. De asemenea, Junker va avea intalniri cu liderii Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, potrivit News.ro.
 
”Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucuresti in perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca inceperea oficiala a Presedintiei romane”, a anuntat Comisia Europeana.
 
Joi, 10 ianuarie, presedintele Juncker va tine un discurs cu aceasta ocazie, la fel ca premierul Viorica Dancila, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.
 
Vineri, presedintele Comisiei Europene va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Viorica Dancila.
 
Potrivit programuui oficial, cele doua reuniuni vor fi urmate de declaratii comune de presa. Agenda vizitei include si intalniri cu Calin Popescu – Tariceanu, presedintele Senatului, si Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.
 
Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea intalniri cu presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei, pentru a discuta despre prioritatile Presedintiei romane.
 
Romania exercita, timp de 6 luni, presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene.