Imprimare
PDF

Ce spune Vladimir Putin despre o posibila intalnire cu Donald Trump


Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, duminica, ca este pregatit sa se intalneasca cu omologul sau american “imediat” ce Donald Trump va fi pregatit pentru un summit intre cei doi lideri, informeaza France Presse.
“Imediat ce partea americana va fi pregatita, aceasta intalnire va avea loc, in functie de programul meu, bineinteles”, a declarat Putin jurnalistilor in timpul unei deplasari in China.
 
“Presedintele american insusi a spus si a repetat ca considera o astfel de intalnire utila. Pot sa confirm. Asa este”, a adaugat presedintele rus.
 
El a adaugat ca nu a discutat cu Donald Trump despre locul in care ar putea avea loc o astfel de intalnire, dar ca “multe” tari sunt gata sa o gazduiasca, in special Austria.
 
“Este doar o chestiune tehnica”, a estimat el.
 
“Este important ca intalnirile de acest tip, atunci cand au loc, sa aiba un continut concret”, a adaugat Putin.
 
Potrivit The Wall Street Journal, presedintele rus i-a cerut cancelarului austriac Sebastian Kurz, in timpul unei vizite la Viena la inceputul acestei saptamani, sa il ajute sa organizeze un summit de acest tip pe care Washingtonul il are in vedere.
 
In ciuda sanctiunilor europene impotriva Rusiei, Austria a ramas apropiata de Moscova si, spre deosebire de alte tari europene, nu a expulzat diplomati rusi in urma otravirii in martie in Marea Britanie a unui fost agent secret rus si a fiicei sale, aminteste AFP.