Imprimare
PDF

Candidatul lui Trump la Curtea Suprema de Justitie: Nu ma veti face niciodata sa renunt!


Presedintele Trump il sustine, in continuare, pe judecatorul pe care l-a propus la Curtea Suprema de justitie, dupa o audiere cu accente dramtice in Senatul american.
Au depus marturie atat magistratul Brett Kavanaugh, cat si femeia care l-a acuzat de agresiune sexuala, pe vremea cand amandoi erau la liceu. Judecatorul sustine ca e nevinovat si totul e o uneltire politica impotriva sa. Insa profesoara universitara care il acuza le-a spus senatorilor, cu lacrimi in ochi, ca s-a temut ca va fi violata si poate chiar sufocata, accidental, in timpul agresiunii sexuale, la o petrecere intr-o camera de camin.
 
Christine Blasey Ford, acuzatoarea lui Kavanaugh: “Nu voi uita niciodata detaliile din acea noapte care m-a adus astazi aici. Am crezut ca ma va viola. Am incercat sa strig dupa ajutor. Cand am strigat, Brett mi-a acoperit gura cu mana ca sa ma opreasca sa mai tip. Mi-a ramas intiparit in memorie rasul lor, radeau in hohote si se amuzau pe seama mea.”
 
Senator: ″In ce procent sunteti sigura ca Brett Kavanaugh v-a supus la o agresiune sexuala?”
 
Christine Blasey Ford, acuzatoarea lui Kavanaugh: “Suta la suta.”
 
Doctorul Christine Blasey Ford, psiholog si profesor universitar, l-a acuzat pe magistratul propus de presedintele Trump pentru Curtea Suprema de fapte comise in 1982, atunci cand el avea 17 ani si ea 15 ani, la o petrecere intr-o camera de camin. A fost prima oara cand a vorbit in public.
 
“Nu ma veti face niciodata sa renunt!”, a spus judecatorul Kavanaugh, cu vocea plina de furie, intr-o declaratie combativa, la o ora dupa ce s-a incheiat audierea acuzatoarei sale. A denuntat, in fata senatorilor ceea ce el numeste o rusine nationala si o uneltire prin care ii este lovita familia si reputatia in scopuri politice.
 
Brett Kavanaugh, nominalizat la Curtea Suprema: “Tot acest efort de doua saptamani a fost o lovitura politica calculata si orchestrata, alimentata de o furie mocnita impotriva presedintelui Trump si alegerii sale in 2016, razbunare in beneficiul Clintonilor si grupurilor opozitiei de stanga lasate pe dinafara cu tot cu milioanele lor. E un circ. Seara trecuta Ashley si fiica mea si-au spus rugaciunile... Iar micuta Liza... are doar 10 ani... i-a spus lui Ashley: “Ar trebui sa ne rugam pentru femeie”. Cata intelepciune la un copil de zece ani.”
 
Senator: “Niciuna dintre aceste acuzatii nu sunt adevarate?”
Brett Kavanaugh: “Corect.”
Senator: “Nu aveti nicio indoiala?”
Brett Kavanaugh: “Zero! Sunt suta la suta sigur.”
Senator: “Nici macar o urma de indoiala?”
Brett Kavanaugh: “Nu. Suta la suta sigur, domnule senator.”
 
Totusi, in afara de doctor Ford, inca doua femei il acuza pe judecatorul Kavanaugh de agresiuni sexuale, in timpul liceului si studentiei la Yale.