Imprimare
PDF

Bilant tragic dupa prabusirea unui elicopter la New York: doi morti si trei raniti . Pe un frig naprasnic, scafandrii au cautat ore in sir supravietuitorii


Doi oameni au murit duminica si alti trei sunt in stare critica dupa prabusirea unui elicopter civil in apele East River, la New York, din cauze inca necunoscute. Tragedia s-a petrecut in aceeasi zi in care un avion privat s-a prabusit si toti cei 11 pasageri au decedat. 
Aparatul, un model Eurocopter AS350, a inceput sa prezinte o serie de probleme si a cazut in jurul orei locale 19,00, potrivit Agentiei Federale de Aviatie (FAA).
 
Putin dupa prabusire si cu palele elicei inca in miscare, elicopterul s-a rasturnat si s-a scufundat in apele reci ale East River, in apropiere de insula Roosevelt, conform imaginilor accidentului difuzate pe retelele sociale.
 
Intr-o conferinta de presa tinuta in apropierea locului incidentului, seful corpului de pompieri din New York, Daniel Nigro, a precizat ca pilotul a fost singurul care a reusit sa se salveze fara ajutor dupa caderea aeronavei. "Pilotul s-a eliberat singur, dar celelalte persoane nu", a semnalat Nigro.
 
Echipe de scafandri au fost trimise in cautarea celorlalti pasageri, carora, pentru a-i extrage din elicopterul scufundat, a trebuit sa le fie taiate centurile de siguranta care ii tineau prinsi de scaune.
 
Trei persoane au fost salvate in stare critica si transportate imediat la un spital apropiat, dar alte doua au murit la fata locului. Autoritatile nu au furnizat identitatea victimelor si nici cetatenia lor.
 
Curentii de apa si frigul le-au pus bete in roate salvatorilor
 
Nigro, care era insotit de seful Departamentului de Politie din New York, James O'Neill, nu a putut preciza cauza accidentului si a indicat ca autoritatile federale investigheaza incidentul.
 
Printre dificultatile aparute in timpul operatiunii de salvare, seful pompierilor a amintit temperatura scazuta a apei, curentii din zona si faptul ca aparatul s-a scufundat la circa 15 metri adancime.
 
Zborul era organizat de o companie care realizeaza tururi foto in jurul New Yorkului, oras in care deplasarea cu elicopterul este foarte frecventa, atat in scop turistic, cat si ca mijloc de transport.
 
FAA a informat ca investigatia in acest caz va fi facuta de National Transportation Safety Board.