Imprimare
PDF

ARMA PERFECTA cu care Putin ar putea incepe al TREILEA RAZBOI MONDIAL a fost TESTATA!


ARMA PERFECTA cu care Putin ar putea incepe al TREILEA RAZBOI MONDIAL a fost testa azi de fortele aerospatiale ale Rusiei: racheta balistica hipersonica, despre care liderul rus spune ca este ”imuna in fata sistemelor de aparare antiracheta din lume”. 
Duminica, 11 martie, noua racheta hipersonica anuntata de Putin, testata cu succes de fortele aerospatiale ale Rusiei.
 
"Un avion de lupta MiG-31 apartinand Fortelor Aerospatiale Ruse a efectuat un antrenament privind lansarea unei rachete balistice hipersonice, care face parte din sistemul aerian de inalta precizie Kinzhal (n.a. - "Pumnalul"), intr-o zona prestabilita. Lansarea a avut succes, iar racheta hipersonica a lovit tinta desemnata de la sol. Caracteristicile de performanta si indicatorii de timp ai sistemului aerian de inalta precizie Kinzhal au fost confirmate in timpul lansarii rachetei hipersonice", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii de la Moscova.
 
Potrivit armatei ruse, operatiunea privind testarea noului armament strategic a presupus peste 250 de zboruri de pregatire de la inceputul acestui an.
 
"De la inceputul anului, au fost efectuate peste 250 de zboruri, echipajul a fost instruit in diferite conditii meteorologice, zi si noapte", a mai transmis Ministerul rus al Apararii, care a reiterat faptul ca sistemul este unic in intreaga lume si nu poate fi combatut.
 
Vladimir Putin a declarat ca racheta hipersonica este capabila sa creeze o catastrofa globala, in situatia in care un Al Treilea Razboi Mondial i-ar ameninta tara.
 
La 1 martie, in discursul despre Starea Natiunii din Duma de Stat, presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia detine arme hipersonice care asigura o invulnerabilitate la sistemele de aparare antiracheta si o raza de actiune mai mare decat in cazul altor rachete balistice.