Imprimare
PDF

American Councils for International Education anunta deschiderea unei noi runde de candidaturi pentru bursele FLEX 2018-2019


Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala (American Councils for International Education) si de Ministerul Educatiei Nationale invita liceenii interesati, cu cetatenie romana, sa participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019.

 

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului scolar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat acum la al 3-lea an de existenta in Romania este GRATUITA.  In primii doi ani, FLEX Romania a oferit burse unui numar de 49 de liceeni romani din diferite judete ale tarii, care au locuit si invatat in Statele Unite ale Americii, in state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.  Programul se adreseaza in egala masura si liceenilor cu dizabilitati, care sunt invitati sa candideze online.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992 iar acum se afla in cel de-al 25-lea an de existenta. Programul presupune un an intreg de schimb de experienta pentru tinerii liceeni, in Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si cei ai altor tari, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. In 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program.

 

Cine finanteaza programul?

Acest program de burse este finantat in totalitate de catre Guvernul Statelor Unite si administrat de Biroul Educational si Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finantare de la Congresul SUA. ECA incurajeaza intelegerea dintre cetatenii Statelor Unite si cei ai altor state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de catre cetateni si licee din Statele Unite ale Americii ce gazduiesc, educa si sprijina liceeni fara a primi vreo compensatie financiara.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

•      au cetatenie romana;

•      sunt nascuti intre 15 iulie 2000 si 15 iulie 2003;

•      sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a

•      studiaza engleza in liceu;

•      indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani

Candidaturile se depun online din 1 septembrie pana pe 17 octombrie, 2017 la urmatorul linkhttps://ais.americancouncils.org/flex"

Informatii complete despre program sunt disponibile la adresa de e-mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  si pe site-ul  

Persoana de contact: Eliza Chirila, Country Representative, 0769 696 698 (L-V, 9-17)

Public Diplomacy – Press Office

U.S. Embassy – Bucharest

Tel: 004(0) 21 200 3698

Fax: 004(0) 21 200 3723

Website: