Imprimare
PDF

Alegeri Republica Moldov: Maia Sandu - Am votat pentru oamenii minunati ai acestei tarii


Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, si-a manifestat convingerea ca, daca alegerile de duminica vor fi corecte, ea va deveni viitorul presedinte al tarii.

Ea declarat, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot la Liceul Teoretic Petru Rares din Chisinau, ca spera ca al doilea tur de scrutin sa nu fie fraudat in favoarea contracandidatului sau, socialistul Igor Dodon.

"Eu contez pe vigilenta tuturor celor care merg la vot, pe vigilenta observatorilor. Daca alegerile vor fi corecte, atunci noi vom castiga", a afirmat Maia Sandu.

Intrebata daca are temeri cu privire la declansarea unor actiuni de strada in cazul in care socialistii vor castiga functia de presedinte, liderul PAS a facut apel la populatie sa dea dovada de calm.

"Eu vreau sa ii rog pe toti cetatenii Republicii Moldova sa fim calmi, sa asteptam rezultatele, sa vedem rapoartele celor care monitorizeaza aceste alegeri si dupa aceea sa discutam. Pana atunci, fac un apel la calm", a adaugat Sandu.
Candidata pro-europeana sustine ca ea a votat pentru oamenii care cred in adevar, in munca cinstita si in bun simt si le-a multumit tuturor care au iesit la vot.

"Am votat pentru oamenii minunati ai acestei tarii, am votat pentru oamenii pe care i-am redescoperit in aceste saptamani si de care sunt tare impresionata, am votat pentru oamenii care cred in corectitudine, in adevar, in munca cinstita, in educatie, in bun simt. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au mobilizat si au ajuns la vot. Am demonstrat ca suntem multi si ca suntem puternici. Vreau sa ii rog pe cei care inca nu au ajuns la vot sa faca acest lucru. Votul dumneavoastra este foarte important pentru noi toti. Sa fim vigilenti, sa nu le permitem sa ne fure votul si vreau sa va rog sa credem ca noi putem", a mai spus Maia Sandu.

Aceasta a reiterat ca, in cazul in care va deveni presedinte, isi va folosi prerogativele pentru a numi in functii oameni profesionisti si integri.

"Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa redam increderea cetatenilor in statul Republica Moldova. Pentru asta, eu voi numi in functiile pe care poate sa le numeasca presedintele Republicii Moldova oameni integri si buni profesionisti. Acesta va fi primul semnal ca in Republica Moldova lucrurile se schimba", a subliniat candidata PAS.