Imprimare
PDF

Alegeri in Republica Moldova: Aproximativ 50% din alegatori au mers la urne pana in ora 21.00


Toate sectiile de votare din Republica Moldova s-au inchis la ora 21.00 si, pana atunci, 1,4 milioane de moldoveni au venit la urne, adica 49% din cetatenii cu drept de vot, informeaza B1 TV.

Urnele au mai ramas deschise in diaspora, acolo unde, pe parcursul zilei, mai ales tinerii au format cozi in fata sectiilor de votare in incercarea de a-si exprima dreptul de vot.

Noua nume s-au aflat pe listele electorale, dar doar doi dintre politicieni au sanse reale de a castiga alegerile.

Unul dintre ei este Igor Dodon, care si-a exprimat speranta ca va castiga chiar din primul tur de scrutin. Pro-rus, acesta a sustinut in timpul campaniei ca, daca va fi ales presedintele Republicii Moldova, va lua masuri in vederea unei apropieri de Rusia si ca va supune referendumului Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeana.

Celalalt candidat cu sanse de a castiga, Maia Sandu, a declarat ca a votat pentru un viitor al oamenilor cinstiti si onesti. Fosta angajata a Bancii Mondiale si fost Ministru al Educatiei, aceasta si-a exprimat in repetate randuri sustinerea pentru un parcurs pro-european al tarii sale.

 Daca niciunul dintre candidati nu va obtine jumatate+1 din numarul de voturi, un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 13 noiembrie.