Imprimare
PDF

A reparat 600 de gropi in asfalt in memoria fiului sau, mort intr-un accident rutier


Povestea unui om de afaceri indian care cinsteste memoria fiului sau reparand strazile din Mumbai a facut inconjurul lumii
Dadarao Bilhore si-a pierdut fiul acum 3 ani intr-un accident rutier petrecut in Mumbai, din cauza unei gropi in asfalt. Era cu un prieten pe o motoreta cand au intrat intr-o groapa si au zburat pur si simplu prin aer. Tanarul de numai 16 ani si-a zdrobit capul de asflat si a murit la spital.
 
Mumbai este capitala financiara si cinematografica a Indiei, dar este celebru si pentru calitatea extrem de proasta a drumurilor – a fost propus chiar pentru Cartea Recordurilor ca orasul cu cele mai multe gropi, peste 27.000 conform statisticilor neoficiale. De vina sunt si ploile musonice, care afecteaza constant infrastructura rutiera a Indiei, dar si reparatiile de proasta calitate.
 
Bilhore, un prosper om de afaceri, a decis, dupa moartea fiului sau, ca trebuie sa faca ceva pentru a remedia problema. Din 2015 si pana azi a astupat 600 de gropi din asfalt – unele singur, altele cu ajutorul voluntarilor. A devenit astfel un erou local.
 
„Munca mea imi da puterea sa trec peste durere si oriunde simt ca fiul meu e cu mine”, spune Bilhore, citat de AFP. „Cat timp sunt viu si pot merge, o sa fac tot ce pot ca sa scap de aceste gropi”.
 
In fiecare zi, 10 oameni mor in India in accidente produse de gropile si denivelarile de pe drumuri.