Imprimare
PDF

A murit dupa ce a mancat un melc in urma unui pariu sinistru. Ultimele cuvinte ale tanarului


Un tanar australian care a inghitit un melc obisnuit in urma unei provocari lansate de un prieten a paralizat si s-a ales cu leziuni cerebrale iar la 8 ani de la momentul groaznic a decedat, relateaza CNN.
In 2010, Sam Ballard, un jucator de rugby de 20 de ani din Australia, a acceptat o provocare neobisnuita din partea unui prieten alaturi de care consumase alcool: sa manance un melc din gradina. Ce se putea intampla daca mananci un melc mic?
 
In zilele urmatoare, Sam a inceput sa aiba dureri puternice de picioare si a fost spitalizat cu stari de ameteala si voma. A fost diagnosticat cu infectie provocata de un vierme parazit raspandit de sobolani.
 
Cum s-a ajuns aici? Cel mai probabil, melcul inghitit in joaca de baiat fusese contaminat cu parazitul Angiostrongylus cantonensis, numit si viermele pulmonar al sobolanului. Infectia se raspandeste atunci cand sobolanii care poarta parazitul elimina larvele viermelui prin fecale. De aici, poate fi luat de alte animale, precum melcii.
 
Dupa ce a mancat melcul infectat, Sam a intrat in coma din care s-a trezit dupa 420 de zile, paralizat de la gat in jos si cu leziuni cerebrale. Comunica cu greu si avea nevoie de ingrijire constanta. In cele din urma, tanarul a murit la 8 ani de la groaznicul incident - pe 2 noiembrie 2018. Petrecuse 3 ani in spitale.
 
Specialistii recomanda gatirea melcilor, a crabilor sau a broastelor tocmai pentru a evita raspandirea infectiei infricosatoare cauzate de viermele parazit, potrivit livescience.com.
 
Sam a murit saptamana trecuta in urma unor complicatii, inconjurat de familie si prieteni. ”Ultimile sale cuvinte au fost: ”Te iubesc, mama””, a povestit jurnalista australiana Lisa Wilkinson in emisiunea careia Sam a aparut acum 7 luni, relateaza The Sun.
 
In cadrul emisiunii, Sam a povestit momentul care i-a fost fatal: ”Stateam jos, la un pahar de vin rosu, incercand sa fim ca adultii, cand un melc s-a tarait spre noi. Am inceput sa vorbim: Sa-l mananc? Si gata! Asa s-a intamplat!” si-a amintit atunci tanarul.