Imprimare

A doua zi de audieri a lui Zuckerberg: „Si datele mele au fost folosite”


Fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, da noi declaratii privitoare la scandalul Cambridge Analytica. De data aceasta, el s-a prezentat in fata Comisiei pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor.
„In cea mai mare parte a existentei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care il poate genera conectarea oamenilor. In timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a ramane conectati la persoanele pe care le indragesc”, a spus Zuckerberg in discursul pe care l-a sustinut si marti, in fata comisiilor de Comert si Juridice ale Senatului american, informeaza News.ro.
 
La o intrebare a Annei Eshoo, o democrata din California, Zuckerberg a raspuns ca si datele lui personale au fost incluse intre cele folosite de Cambridge Analytica.
 
El a amintit ca pe Facebook s-a desfasurat campania #MeToo impotriva hartuirii si abuzului sexual si ca platforma a fost folosita pentru strangerea unei sume de 20 de milioane de dolari pentru a le oferi ajutor victimelor uraganului Harvey. El a mai precizat ca 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de munca si pentru a se dezvolta.
 
Zuckerberg a spus, din nou, ca nu este suficient ca Facebook sa conecteze oamenii, ci trebuie sa se asigure ca aceste conexiuni sunt pozitive.
 
„Nu este suficient sa conectam oamenii, trebuie sa ne asiguram ca acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient sa le oferim oamenilor o voce, trebuie sa ne asiguram ca ei nu folosesc aceasta voce pentru a le face rau altor oameni sau pentru a raspandi informatii eronate. Nu este de ajuns sa le oferim oamenilor control asupra informatiilor lor, trebuie sa ne asiguram ca dezvoltatorii carora ei le ofera aceste informatii le protejeaza, de asemenea”, a explicat si de aceasta data co-fondatorul Facebook.
 
„In consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura ca aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp sa realizam toate schimbarile pe care trebuie sa le facem, dar eu sunt hotarat sa reusim. Acest demers include modul in care protejam informatiile oamenilor si in care sa salvgardam alegerile din lume”, a repetat Zuckerberg, care foloseste la aceasta audiere o perna asezata pe scaunul sau.