Imprimare

41 de copii printre cei 64 de morti in mall-ul din Rusia. Mesaje sfasietoare lasate parintilor


41 de copii si-au pierdut viata in incendiul care a ucis cel putin 64 de persoane duminica intr-un centru comercial din Kemerovo, in vestul Siberiei.
Tulburator este faptul ca multi dintre ei au apucat sa-si sune rudele din mijlocul flacarilor pentru cere ajutor sau a-si lua ramas bun, inspaimantati ca nu vor scapa cu viata.
 
”Ardem” este mesajul sfasietor al unei copile de 13 ani, Maria Moroz. Rudele nu cred ca mai este in viata. De altfel, potrivit Ria Novosti, multi parinti nu si-au putut identifica la morga copiii pentru ca erau prea arsi.
 
“Totul arde. Usile sunt blocate. Nu pot iesi. Nu pot respira” sunt ultimile cuvinte ale Viktoriei Pochankina, de 12 ani, pentru matusa ei. 
 
“Pe lista cu cei morti figureaza numele a 41 de copii”, a declarat o sursa din cadrul serviciilor de urgenta din regiunea Kemerovo pentru Ria Novosti, adaugand ca alte 67 de persoane sunt ranite, dintre care 14 spitalizate, inclusiv trei copii.
 
Bilantul oficial al victimelor era marti de 64 de morti, dar el nu este inca definitiv, potrivit sursei mentionate..
 
Presedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marti la Kemerovo, depunand o coroana de flori la locul incendiului si vizitand ranitii la spital.
 
Intr-o intalnire cu mai multi oficiali locali si nationali de rang inalt, el a denuntat “neglijenta criminala”, in timp ce autoritatile dau vina pe numeroase incalcari ale regulilor de securitate.
 
Anchetatorii rusi si unii martori au invocat in special iesirile de urgenta blocate - erau de fapt inchise cu cheia - si absenta totala a sistemelor de alertare a clientilor din centrul comercial la izbucnirea incendiului.