Imprimare

Sefii Parlamentului, intalnire cu atasatul SUA: Discutiile vizeaza modificarile aduse Codului Penal si de Procedura Penala


Sefii Parlamentului se vor intalni miercuri cu atasatul SUA, Dean Thompson, pentru a discuta despre modificarile aduse la Codul Penal si de Procedura Penala, informeaza B1 TV.

La discutii va participa si seful adjunct al misiunii germane. Solicitarea acestei intrevederi a fost facuta de Dean Thompson in urma cu doua zile.

Discutiile vor viza modificarile aduse la Codul Penal si de Procedua Penala, in contextul in care recent, Ambasada SUA si Ambasada Marii Britanii isi exprimau ingrijorarea cu privire la aceste schimbari.

”Ambasada Statelor Unite este in continuare ingrijorata de modificarile aduse Codurilor Penal si de Procedura Penala. Orice modificari aduse acestor coduri trebuie analizate cu atentie si in mod transparent de toate partile interesate, pentru a se asigura ca aceste modificari nu submineaza progresele recente obtinute de Romania in consolidarea statului de drept si in lupta anti-coruptie”, se arata intr-un comunicat al Ambasadei.

”Urmarim indeaproape si am luat nota de preocuparile semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal. Asa cum recomanda raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept”, se arata in mesajul transmis de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti”, este mesajul transmis de Ambasada Marii Britanii.