Imprimare
PDF

Puci legal


Gata, s-a clarificat situația! Avem o lovitură de stat constituțională. Puciul este legal! CCR a considerat constituțională suspendarea președintelui Băsescu dar nu s-a decis asupra schimbării președinților Camerelor parlamentare.

CCR a declarat neconstituțională doar legea care-i știrbea din atribuțiile proprii. Așa că acum CCR nu mai e „politizată” și nu mai „sabotează guvernul” cum o acuza premierul Xerox în 27 iunie, cei doi judecători depistați incompatibili de ministrul Corlățean au redevenit compatibili iar cei 6 judecători amenințați cu revocarea de dl. Antonescu, actualul președinte interimar al țării, pot să stea liniștiți. Dl. Ponta a confirmat: Curtea e gigea, suntem o țară democrată, statul de drept funcționează cum vrem noi, și „începe o nouă epocă”. Epoca de piatră. Sau epoca de aur, pentru nostalgici. Așa că premierul a jubilat: „lovitura dată de CCR face cât zece lovituri ale USL” adăugând sarcastic: „îi întreb pe cei de la ICR dacă mai vor să lucreze sub președintele Antonescu sau vor la Senat”. Ce-i mai place să scoată pistolul când e vorba de cultură, acestui „general de mână forte”, cum îi zicea aghiotantul său Șova! Ascultând ordinele, dl. Geoană îi lustruiește acum cizmele după ce constatase că „Băsescu e mic copil pe lângă dictatura lui Ponta” iar generalul Oprea, care declara că „Ponta n-are niciun Dumnezeu”, se înclină acum la ateu. Presimțind că primește delegare de la CCR, Ponta s-a răstit anticipat la dna Merkel care considerase „inacceptabilă” suspendarea președintelui Băsescu: „nu dna Merkel votează ci românii, ce, suntem Colonie?” Poate o colonie penitenciară. Gardienilor USL le-a cășunat degeaba pe o ziaristă de la Radio căreia i-au cerut destituirea fiindcă ar fi pus o întrebare tendențioasă: întâi că nu era adevărat și apoi, avea tot dreptul să întrebe ce vrea.
„Acum deblocăm dosarele” a anunțat președintele interimar al PNL, ministrul economiei Daniel Chițoiu, lăsat de dl. Antonescu să-i țină locul cald. Ca să vezi cu ce se ocupă ministrul Economiei. Păzea! Vin lăcustele!
Acum plagiatorul Ponta poate să reprezinte România (și chiar și voința Rusiei) la toate Consiliile Europene căci dl. Antonescu i-a cedat bucuros toate atribuțiile. Și-așa nu înțelege nimic din ce se discută acolo fiindcă deștepții ăia nu știu românește iar el habar n-are de subeicte. Drept care Ponta l-a felicitat pe Antonescu „pentru cât de repede și-a intrat în haina de președinte”. Haină sau pijama? Căci haina sa e în dulapul lui Felix.

Tia Șerbănescu