Imprimare
PDF

PROTEST URIAS la Chisinau. 50.000 de OAMENI cer demisia Guvernului


Mii de oameni au iesit la protest in Piata Marii Adunari Nationale din capitala Republicii Moldova. Protestul de la Chisinau este pasnic. Prin aclamatii poporul a declarat ca isi retrage votul din 30 noiembrie.

De asemenea, organizatorii au mentionat ca protestele vor continua. Pana acum au vorbit mai multi lideri de opinie si oameni de cultura, printre care Vladimir Besleaga, Stefan Petrache si Angela Arama, o parte dintre acestia sunt membri declarati ai Platformei civice pentru Dreptate si Adevar.

Potrivit organizatorilor, la protest s-au adunat peste 40 de mii de persoane din toata tara. Acestia continua sa vina.

Oamenii scandeaza: „Demitere Guvernul” si „Unire Cetateni”.

Ordinea publica este mentinuta de zeci de politisti.

Protestul a inceput la ora 13:00. La eveniment si-au anuntat prezenta mai multe personalitati, oameni de cultura, dar si reprezentanti ai societatii civile.

Pe retelele de socializare, cetateni din Republica Moldova aflati in Franta sau Italia au postat fotografii si mesaje de sustinere cu conationalii lor din Chisinau. Presa de dincolo de Prut transmite ca zeci de protestatari s-au adunat in Paris, langa Turnul Eiffel, loc de unde au transmis:„Vrem Europa acasa!”

De asemenea, in Vicenza - Italia, un grup de cetateni moldoveni protesteaza cerand demisia functionarilor corupti si incomepetenti din tara lor.