Imprimare
PDF

Invitație pentru presă - Memorial Day 2018


Ambasada SUA organizează o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul comemorativ de pe Bd. Aviatorilor(Parcul Kiseleff),  dedicat eroilor americani din Al Doilea Război Mondial căzuți la datorie în România.

Evenimentul va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 10.00, și marchează Memorial Day, ziua dedicată militarilor americani căzuți la datorie pentru țara lor. La ceremonie participă oficiali civili și militari, români și americani, precum și ambasadori și atașați militari acreditați în România.

Accesul presei se va face între orele 9.00 – 9.40, prin punctul de acces dinspre Institutul de Istorie „Nicolae Iorga", Bulevardul Aviatorilor nr. 1. Accesul în spațiul delimitat pentru mass-media va fi permis pe baza legitimației de presă. Ca urmare a restricțiilor de circulație, impuse pe perioada desfășurării evenimentului, parcarea autoturismelor nu va fi posibilă în zona adiacentă Monumentului.

Confirmarea participării jurnaliștlor se poate face până joi, 24 mai, ora 12:00, la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Televiziunile care doresc să solicite accesul carelor de transmisie TV, trebuie să facă acest lucru până joi 24 mai, ora 12:00, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu indicarea numărului de înmatriculare al acestora. Accesul carelor de transmisie va fi permis în ziua evenimentului între orele 8.30-9.30.

                                                                                                                        xxx

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind sărbătorită în ultima zi de luni din mai. Denumită în trecut și Decoration Day, ea comemorează soldații americani care au murit în luptă sau în serviciul militar. A fost introdusă pentru a cinsti soldații unioniști uciși în Războiul American de Secesiune – dar după Primul Război Mondial a fost extinsă, pentru a onora memoria tuturor americanilor care au murit în războaie.

Monumentul din Parcul Kiseleff a fost inaugurat pe 1 octombrie 2007 şi a fost construit cu sprijinul unei celebre instituţii americane,„Vechea şi Onorabila Companie de Artilerie din Massachusetts". Fondată în anul 1638, pentru a-i apăra pe coloniştii britanici, Compania este considerată prima unitate militară din emisfera vestică. În ultimii 300 de ani, soldaţii ei au participat la cele mai importante confruntări în care au fost implicate Statele Unite - luptele de la Bunker Hill şi Yorktown, războiul din anul 1812, Războiul de Secesiune, Primul şi Al Doilea Război Mondial, precum şi în războaiele din Coreea, Vietnam şi Golful Persic.

Public Diplomacy 
U.S. Embassy Bucharest
Tel: +40 21-200-3694
Email:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Website: https://ro.usembassy.gov/