Imprimare

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, discutie cu Ponta si Zgonea la Parlament


Premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, au avut, miercuri, o intrevedere cu insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson. La intalnire au avut loc discutii despre viitoarea conferinta Cyber Security.

"Am discutat despre conferinta Cyber Security. Atat", a spus Ponta, dupa ce a iesit din biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, unde seful Executivului s-a intalnit cu Dean Thompson, scrie stiripesurse.ro.

Autoritatile romane, alaturi de Departamentul de stat pentru Comert din SUA si alte 17 tari din regiune, vor organiza, in perioada 11-13 mai, la Bucuresti, un summit regional pe securitate cibernetica - Cyber Security.

Miercuri, ambasadele SUA si Marii Britanii isi exprima ingrijorarea cu modificarile propuse la Codul Penal.

Astfel, Ambasada Statelor Unite transmite ca orice modificare trebuie analizata si discutata in mod transparent. De partea sa, Ambasada Marii Britanii noteaza, pe pagina oficiala de Facebook ca, ”Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept”.

In acest context, surse din Parlament au declarat pentru stiripesurse ca discutia s-a purtat pe marginea modificarii Codului Penal.

”Le-a spus clar ca SUA nu agreaza aceste modificari, iar premierul l-a asigurat pe american ca asa ceva nu se va intampla pentru ca parlamentarii respectivi ar fi actionat de capul lor si a dat ca dovada si faptul ca multi din semnatari si-ar fi retras singuri semnaturile.”, sustine pentru stiripesurse.ro unul din apropiatii cabinetului presedintelui Camerei Deputatilor.