Imprimare
PDF

Hans Klemm: Cei care se opun liberalismului si imbratiseaza nationalismul economic cauta din nou sa ii atace si sa ii demonizeze pe evreii din Europa si pe cei din afara ei


“Cei care se opun liberalismului si imbratiseaza nationalismul economic cauta din nou sa ii atace si sa ii demonizeze pe evreii din Europa si pe cei din afara ei. 
 
Fac acest lucru direct, prin manifestatii nationaliste si vandalizarea memorialelor si a cimitirelor. Dar fac acest lucru si indirect, prin atacarea companiilor multinationale si prin aluzii la pretinse si presupus infame legaturi evreiesti ale unor intreprinderi legitime cu scopul de a alimenta animozitate si de a prezenta concluzii funeste. Recrudescenta acestei retorici antisemite, insotite de transformarile economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care incearca sa manipuleze opinia publica si sa indeparteze Romania de temelia principiilor ei euro-atlantice.” – Ambasadorul Hans Klemm la Memorialul Holocaustului din Bucuresti, de Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului. Intregul discurs la: https://go.usa.gov/xnxUh.