Imprimare

Generalul Breedlove, comandantul suprem al trupelor NATO din Europa: Avem deja echipe in trei state membre pentru a contracara “trolii” rusi


Comandantul Suprem al trupelor NATO din Europa, generalul american Philip Breedlove, comandant al trupelor SUA in Europa, intr-o discutie cu jurnalistii prezento la Reuniunea Ministrilor de Externe NATO din Antalya-Turcia, a confirmat ca fost demarate actiuni in comun cu trei state membre pentru apararea valorilor NATO si identificarea in timp real a amenintarilor "trolilor" rusi si a pentru a contracara in razboiul hibrid, informeaza CaleaEuropeana.ro.

“Raspunsul este da, deja facem asta. Avem echipe care lucreaza cu tarile pentru a face fata acestui razboi hibrid, a precizat generalul american. Ce vedem din actiunile Rusiei, sunt noi mijloace folosite in moduri diferite. Ajutam natiunile acum, ajutandu-le sa dezvolte abilitati si capacitate. Trebuie sa recunoastem aceste activitati cand au loc in tarile noastre. Apoi sa le caracterizam. Sunt actiuni normale, legale adecvate, sau de alta natura? Si, daca determinam ca sunt neadecvate si pot veni din afara tarii, apoi cum atribuim asta apoi vedem ce mijloace folosim", a spus neneralul Breedlove, pentru CaleaEuropeana.ro, atunci cand a fost intrebat daca si cum se implica NATO pentru a sprijini  tarile din flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice, prin actiuni de  comunicare publica, pentru apararea valorilor NATO si identificarea in timp real a amenintarilor “trolilor” rusi.