Imprimare

Fostul premier moldovean, cu cetatenie romana, Mircea Druc, interzis in Ucraina. Ce reactiea avut MAE


Ministerul de Externe a precizat, duminica, la solicitarea MEDIAFAX, ca va solicita, luni, clarificari ambasadorului ucrainean la Bucuresti, Teofil Bauer, dupa ce fostului premier moldovean Mircea Druc, detinator si al cetateniei romane, i s-a interzis sa intre in Ucraina.

"In cursul zilei de maine, 11 mai 2015, MAE va solicita clarificari ambasadorului ucrainean la Bucuresti. De altfel, subiectul interdictiilor de intrare in Ucraina pentru un numar de cetateni romani a fost ridicat de partea romana cu mai multe ocazii, inclusiv in discutiile la nivelul ministrilor afacerilor externe, atat in cadrul vizitei la Bucuresti a ministrului ucrainean de externe (februarie 2015), cat si cu prilejul discutiilor ulterioare, inclusiv telefonice, respectiv prin demersuri ale ambasadei Romaniei la Kiev in relatia cu autoritatile ucrainene (ultimul demers fiind efectuat in urma cu doua saptamani)", se arata in raspunsul MAE.

Ministerul de Externe a subliniat, totodata, ca va continua aceste demersuri.

Pe de alta parte, MAE apreciaza ca aceasta situatie "nu corespunde stadiului actual al relatiilor dintre Romania si Ucraina".

Romanian Global News a scris ca lui Mircea Druc, fost premier al R. Moldova, care detine si cetatenia romana, i s-a interzis, vineri, sa intre in Ucraina.

Druc dorea sa participe, duminica, la inaugurarea Centrului Cultural Roman Eudoxiu Hurmuzachi de la Cernauti.

Mircea Druc (74 de ani) a fost premier al R. Moldova in perioada 25 mai 1990 - 28 mai 1991.

Dupa ce a redobandit, la cerere, cetatenia romana, Mircea Druc a candidat ca independent la alegerile prezidentiale din Romania, in 1992.