Imprimare
PDF

Experti americani si israelieni impartasesc bune practici pentru imbunatatirea infrastructurii de irigatii din Romania


Cu ocazia lansarii de catre Guvernul Romaniei a programului de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii, in valoare de un miliard de euro, Ambasada Statelor  Unite ale Americii si Ambasada Statului Israel au participat impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania la un seminar privind „Reabilitarea sistemului de irigatii si oportunitati de afaceri in domeniul agricol din Romania”.

Acest  proiect reprezinta o recunoastere a faptului ca o infrastructura de irigatii reabilitata va imbunatati vietile a milioane de romani care lucreaza in sectorul agricol din Romania.

Seminarul a informat companii de irigatii americane si israeliene despre oportunitatile de afaceri disponibile in Romania prin proiectele de reabilitare a infrastructurii  principale si secundare de irigatii. In cadrul acestui program, Guvernul Romaniei a alocat un  miliard de euro pentru bugetul pe 2017-2020 al Ministerului Agriculturii pentru reabilitarea de statii de pompare de baza, statii de repompare, conducte de refulare, canale de aductiune, canale de distributie si constructii hidrotehnice pentru o suprafata  de circa 2 milioane de hectare.

Mai mult, companiile au avut oportunitatea de a afla despre diferite proiecte si posibilitati de cooperare direct de la reprezentantii Ministerului Agriculturii.  La seminar, companii din Statele Unite si Israel au prezentat tehnologie de ultima ora care ar putea ajuta autoritatile romane in eforturile de reabilitare a acestui important sector.

Evenimentul a avut loc pe 18 mai, la Hotel Intercontinental, din Bucuresti.

* * * * *

Pentru noutati si informatii, urmariti-ne pe Facebook la
facebook.com/bucharest.usembassy
si pe Twitter la
twitter.com/AmbasadaSUA.