Imprimare
PDF

Bookfest 2018, SUA - Ţară Invitată de Onoare. Mesaj Ambasador SUA. Program Evenimente la Standul American


Bună ziua,

 

În acest an, SUA este ţara invitată de onoare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, 30 mai – 3 iunie.  Primiţi vă rog mesajul Ambasadorului SUA Hans Klemm şi programul manifestărilor de la standul american care vor fi dedicate Sudului Statelor Unite.

“Ne face o deosebită plăcere să fim țara invitată de onoare a ediției din 2018 a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Statele Unite ale Americii sunt o națiune cu o moștenire literară dinamică, iar una dintre regiunile cu cea mai

bogată tradiție a povestirilor este Sudul. Din Sud provin unii dintre cei mai mari autori ai noștri: Mark Twain, Flannery O’Connor, Alice Walker, Harper Lee sau William Faulkner, pentru a numi doar câțiva.  Citind literatura unei țări, înveți despre cultura, istoria și identitatea acesteia. La această ediție  a Bookfest am invitat patru autoare ale căror experiențe din Sudul Americii le-au influențat scriitura. Operele lor aparțin unor genuri literare diverse: poezie, proză, literatură pentru copii sau non-ficțiune. Ele vor susține prezentări și ateliere literare, pentru a oferi sfaturi profesioniste viitorilor autori români și a împărtăși poveștile lor oamenilor acestei extraordinare țări. Obiectivele mele în calitate de Ambasador al Statelor Unite ale Americii sunt promovarea securității, democrației și prosperității. Prin intermediul ediției din acest an a Bookfest, sper să putem promova aceste obiective, încurajând schimbul de idei și informații, de identitate și cultură, aprofundând astfel și mai mult puternicele legături de prietenie existente între România și Statele Unite ale Americii.”

Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Public Diplomacy – Press Office
U.S. Embassy-Bucharest
Tel: 004(0) 21 200 3698
Fax: 004(0) 21 2 00 3723
Website: https://ro.usembassy.gov/