Imprimare

AVERTISMENT NATO: Rusia a suplimentat iar fortele militare de la granita cu Ucraina


Federatia Rusa a trimis noi echipamente militare in regiunile estice ucrainene, a avertizat Jens Stoltenberg, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice.

"Exista o suplimentare a efectivelor ruse in apropierea frontierei cu Ucraina, dar si in estul Ucrainei, unde sunt trimise constant echipamente militare - tancuri, piese de artilerie, sisteme antiaeriene si sunt antrenati insurgentii. Acestia au capacitatea de a lansa noi atacuri, cu un interval mic de avertizare, dar evident ca nimeni nu le stie intentiile", a declarat Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Oficialul NATO a mai precizat ca sustinerea oferita de Rusia rebelilor din estul Ucrainei este o "incalcare flagranta" a acordului de la Minsk.

"Insasi existenta trupelor ruse de-a lungul frontierei, dar si in Ucraina reprezinta o incalcare a Acordului de la Minsk, avand rol de intimidare si de a exercita presiuni asupra Ucrainei", a insistat Stoltenberg.

In replica, Moscova a respins de nenumarate ori acuzatiile Kievului si Occidentului privind sustinerea militara acordata separatistilor din regiunile estice ale Ucrainei.