Imprimare
PDF

Simona Halep, taxata de Eurosport dupa prestatia de la Australian Open! Specialistii vin cu un verdict DUR dupa ce ea si-a acordat „aproape nota 10”


Simona Halep (3 WTA) s-a oprit in optimile de finala la Australian Open dupa ce a fost invinsa de Serena Williams (11 WTA), scor 1-6, 6-4, 4-6.
Eurosport i-a acordat nota 6 fostului lider WTA, mai ales pentru ca Halep  a jucat finala la Antipozi in urma cu un an si era, cel putin pe hartie, principala favorita. Nota e mica fata de cum a aratat autoevaluarea pe care sportiva noastra si-a facut-o. Ea si-a acordat „aproape 10”, motivand alegerea astfel: 
 
"Imi dau aproape nota 10. Am curajul sa spun asta pentru ca mi-am asumat un risc sa raman acasa atat de mult, nu am fost pregatita sa joc la un nivel inalt, dar nu am facut-o”, a zis Halep dupa ce a fost eliminata de Serena Williams.
 
Eurosport a analizat prestatia Simonei la Australian Open: „ Simona Halep a trebuit sa-si apere onoarea celor 64 de saptamani petrecute pe primul loc in fata celei care e considerata de multi adevaratul lider.
 
A incercat si a si reusit intr-un fel. Cu greu a castigat un set, dar rezultatul a fost ca intotdeauna. Simona s-a predat in fata Serenei Williams si a pierdut primul loc in clasamentul WTA.
 
A pierdut locul in fata unei jucatoare de 21 de ani, care a reusit deja de doua ori ceea ce Simona a facut o singura data in 10 meciuri: adica s-o invinga pe Serena”.
 
Romanca nu e singura dezamagire din acest an de la Australian Open. Caroline Wozniacki, castigatoarea de anul trecut, e vazuta drept marea dezamagire a inceputului de an. Daneza a primit nota 5.
 
Nota 10 a primit-o Naomi Osaka, noul lider din clasamentul WTA. Kvitova a luat nota 9 pentru finala jucata, in timp ce Danielle Collins si Amanda Anisimova s-au ales cu 8. Camila Giorgi are 7.