Imprimare
PDF

Rusinea fotbalului. Dumnezeu nu doarme" » L-a tras de par pe Murillo?! Ronaldo urla disperat: "N-am facut nimic!"


Lacrimi la debutul lui Cristiano in Champions League cu Juventus. Primul cartonas rosu din Liga pentru CR7.
Ar fi trebuit sa fie o sarbatoare. Era debutul lui Ronaldo in Champions League cu Juventus si portughezul visa la alt festival de goluri la intoarcerea in Spania. A iesit in lacrimi, mult mai devreme decat se astepta, dupa o faza inca neclara. Dar care nu l-a impiedicat pe arbitrul german Felix Brych sa-l elimine, la sfatul asistentului de poarta, desi Cristiano a negat continuu acuzatia "centralului".
 
NIMENI NU L-A PUTUT LINISTI
In minutul 29, urmarind actiunea lui Bernardeschi care se derula pe aripa stanga, numarul 7 bianconero a vrut sa patrunda in careu, incercand sa se pozitioneze pentru centrare. Murillo a facut zid in calea lui. Lusitanul l-a impins cu mainile si l-a lovit cu genunchiul stang, iar stoperul advers s-a aruncat in iarba. De nervi, considerand ca fundasul Valenciei simuleaza, Ronaldo a urlat la el sa se ridice. Mai mult. In direct, a parut ca-l loveste peste cap.
 
Brych n-a vazut ce s-a intamplat si l-a intrebat pe aditional. Acesta i-a zis: "L-a tras de par sa-l ridice". Ceea ce nici la reluare n-a fost foarte limpede. Cu marturia asistentului, arbitrul l-a eliminat pe Cristiano, care a izbucnit in lacrimi. Le spunea tuturor, in italiana: "N-am facut nimic! N-am facut nimic!". Coechipierii n-au reusit sa-l calmeze. Nici Marcelino, antrenorul gazdelor. Video Assistant Referee nu exista in cupele europene, asa ca nu-l mai putea ajuta nimeni. S-a oprit la intrarea in tunel, plangand in hohote. Era prima sa eliminare in 154 de meciuri de Liga.
 
"ERA FOARTE TRIST, IAR NOI ERAM TRISTI PENTRU EL"
Sora lui, Katia Aveiro, a reactionat vehement pe Instragram: "Rusinea fotbalului, se va face dreptate. Vor sa-mi distruga fratele, dar Dumnezeu nu doarme niciodata. Veti plati scump aceste lacrimi". Si un mesaj de incurajare pentru Cristiano: "Vor sa te raneasca. Nu vor reusi".
 
Francezul Matuidi, campionul mondial al juventinilor, i-a luat apararea: "O decizie de neinteles. Era foarte trist la sfarsit, in vestiar, si noi eram tristi pentru el". Iar antrenorul Allegri a pus UEFA la zid: "VAR ar fi putut ajuta arbitrul sa ia cea mai buna decizie".
 
RATEAZA MANCHESTER?
In mod normal, Comisia de Disciplina dicteaza minimum doua etape suspendare la rosu direct. Ceea ce ar insemna ca Ronaldo va rata si primul meci cu Man. United. Ar fi fost revenirea pe "Old Trafford". Locul unde a prins aripi in fotbalul mondial.