Imprimare
PDF

Pastorul a cucerit piscul lumii: Povestea SF a lui Modrici, omul care i-a dat uitarii pe Messi si Ronaldo l-a facut pe marele Boban sa planga


Vicecampionul mondial croat si campionul european cu Real, Luka Modrici, a fost ales numarul 1 in lume. ”Mi-am indeplinit toate visurile si ma surprinde ca sunt mai bun cu fiecare an”, a declarat regizorul blanco.
Pastorul care-si mana turma de capre intr-un satuc croat de munte, alungat de razboi si de sarbii care i-au ucis un bunic si obligat sa traiasca prin hoteluri in Zadar, a ajuns pe acoperisul lumii. Pustiul blond, mereu cu o minge la picior si cu aparatoare de lemn, nu a reusit sa devina si campion mondial, insa e noul "The Best".
 
Pare inimaginabil ca, dupa un deceniu de suprematie, Ronaldo si Messi nu si-au mai dat de la unu la celalalt trofeul decernat de FIFA. Luka Modrici I-a deposedat, asa cum o face si in teren cu adversarii, dirijand jocul magistral de la mijlocul terenului si pasand formidabil pentru golurile colegilor de la Real si de la "nationala".
 
Boban a plans!
"Vicecampionul mondial nu vrea sa-si mai aminteasca imaginile triste din documentarul lui Pavle Balenovici, ci sa pastreze numai memoria clipelor petrecute cu balonul, impreuna cu familia si filmul perioadei in care a deprins tainele fotbalului cu tatal sau sportiv si antrenorul Tomislav Basici, decedat in 2014", noteaza Marca.
 
Pana sa ajunga sa domine Europa si lumea cu Real si sa fie regizorul fotbalistic de Oscar, el a fost refuzat la probe de Hajduk. Era prea firav. Nici la Zadar nu l-au primit sa se antreneze, fiind sfatuit sa stea atarnat de o bara ca sa mai creasca! Si plapandul Luka a tot crescut, intr-atat cat sa-si intreaca idolul Boban. Pe care il admira mereu jucand la Milan si care, ajuns la FIFA mana dreapta a lui Infantino, a plans vorbind de Modrici.
 
Vrea a 4-a Liga la rand
"Miracolul s-a produs. Pastorul de 5 ani si-a incheiat ascensiunea, stralucind in gala de la Londra, alaturi de sotia Vanja, figura esentiala in cariera, si cei 2 copii, si a trait unul din cele mai speciale momente ale vietii", a conchis ziarul spaniol. Un creator a triumfat acum in fata unor marcatori.
 
"Mi-am indeplinit toate visurile si ma surprinde ca sunt mai bun in fiecare stagiune, chiar si la 33 de ani. Vreau sa continuu sa iau trofee si a patra Liga la rand. Sunt fericit, dar am tras mult sa ajung aici. E cel mai bun sezon al carierei, de neuitat".