Imprimare
PDF

Centrul de recuperare Dinamo » Rednic a transferat un jucator fara niciun meci in 2018, dar care a evoluat candva in Liga Campionilor


In tentativa de a prinde top 6 in acest sezon, Rednic a mai adus doi ”belgieni” de-ai lui, Diarra si Kawaya, veniti la munca si relansare in Romania.
Iau, iau, dar nu se vede nimic! Mircea Rednic a facut deja cinci transferuri, Aliji, Atmane, Zenke, Tade, Montini, doar ca fotbalistii ori s-au accidentat, ori sunt in urma cu pregatirea, astfel ca aportul lor la remontada "cainilor" este zero momentan.
 
Antrenorul-manager a mai mutat ieri si-a adus doi jucatori pe stilul lui, marca inregistrata, fundasul central Abdel Diarra (23 de ani) si extrema stanga Andy Kawaya (22 de ani).
 
Cu meciuri in Belgia, liberi de contract, logic, care poate reprezenta un boom intr-un viitor incert. Bineinteles, se incadreaza de minune in targetul clubului, contracte lunare de pana in 4.000 de euro. Rednic ii va testa la niste antrenamente, dar i-a adus ca sa-i semneze, are mana libera din partea conducerii. De-abia dupa ce va da el "verde", vor efectua vizita medicala inainte de a iscali contractul.
 
Are un assist cu Arsenal, dar mai poate?!
Kawaya poate fi o alternativa si la Popovici, pe care Rednic il critica etapa de etapa, nu doar varianta de schimb la Salomao. Nascut in Republica Democrata Congo, dar international belgian la toate selectionatele de juniori, Andy a crescut la juniorii lui Anderlecht, pentru aceasta echipa avand meciuri, doua la numar, in grupele Champions League. Plus un assist cu Arsenal Londra (3-3)! Intr-adevar, acum 4 ani, pe 4 noiembrie.
 
Vazut ca o mare speranta a fotbalului belgian, Kawaya a stat jumatate de an pe bara, intre august 2016 si februarie 2017 din cauza unei fracturi de peroneu. Sunt semnale ca nu si-a revenit complet. N-a jucat deloc in 2018, niciun meci oficial, ultima sa prezenta fiind pe 26 decembrie 2017, in tricoul lui Mechelen, echipa ce a retrogradat.
 
Apoi, a rupt contractul in vara cu belgienii ca sa semneze cu Avellino, formatie de liga a patra italiana! A jucat 17 minute intr-un amical cu Roma (1-1), pe 20 iulie, dupa care s-a despartit de peninsulari dupa nici o luna.