Imprimare
PDF

Acum chiar ca nu mai vedem Liga Campionilor in Romania! Ce revolutie pregatesc granzii din 2024


Marile cluburi planuiesc o restrangere de la 32 la 24 de echipe, cu mai multe dueluri in grupele Champions League. Iar meciurile sa se mute in week-end, in locul campionatelor.
Liga Campionilor e intr-o continua transformare, sub imperiul miliardelor puse la bataie de UEFA. O data la trei ani de-acum incolo, competitia va suferi schimbari importante.
 
S-a aplicat deja regula admiterii directe a cate 4 echipe din cele mai tari 4 campionate ale Europei si s-au modificat orele de start, 19:55 (doua partide pe zi in grupe) si 22:00, in loc de obisnuita 21:45 (exceptie faceau meciurile jucate in Turcia si Rusia, iarna).
 
Din sezonul 2021-2022, se va reinfiinta si a treia cupa europeana, cu 32 de echipe dupa modelul Ligii, astfel ca toate cele trei competitii se vor disputa conform aceluiasi format, cu beneficii acordate echipelor mai mici.
 
Campionate cu 16 echipe?
Noutatea care ar putea revolutiona insa C1 a fost dezvaluita de Gazzetta dello Sport. Restrangerea la doar 24 de formatii, cu grupe mai mari, satisfacand dorinta granzilor de a juca mai multe meciuri, evident pentru a castiga mai multi bani si mediatizare.
 
Elita mai doua pretentii dificil de acceptat: sa joace in week-end si sa se mute etapele respective din campionatele interne la mijlocul saptamanii. Iar pentru a se elibera mai multe date, ar viza alinierea competitiilor nationale la o formula mai concentrata a valorilor de maximum 16 echipe.