Imprimare
PDF

Videanu, Bica, Cocos si fiul sau, adusi la ICCJ: Sedinta de judecata, reluata dupa respingerea unei cereri de recuzare


Sedinta de judecata in cazul Videanu-Cocos-Bica se reia, magistratii respingand cererea de recuzare a avocatei Alinei Bica, relateaza B1 TV.

Magistratii au considerat ca aceasta cerere este o modalitate de tergiversare a procesului, ei neffind de acord ca Valentin Selaru nu ar fi impartial referitor la cererea de arestare a fostei sefe DIICOT.

UPDATE: 17:18: Sedinta de judecata a fost suspendata dupa ce avocata Alinei Bica a recuzat unul dintre judecatori, relateaza B1 TV.

Magistratul recuzat este judecatorul pentru drepturi si libertati, Valentin Selaru, pe suspiciunea de impartialitate. Acesta este nevoit sa se retraga din sala de judecata pentru ca alti magistrati sa judece acuzatia de impartialitate.

Alina Bica, Dorin Cocos si fiul sau, Alin Cocos, precum si Adriean Videanu au fost adusi, vineri dupa-amiaza, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi judecati, relateaza B1 TV.

Niciunul dintre inculpati nu a dat declaratii in momentul in care au intrat in sala de judecata.

Judecatorii vor decide, vineri, daca cei patru vor fi arestati, dupa ce procurorii anticoruptie au cerut eliberarea unor mandate de arestare pentru 29 de zile.

"Inculpatii COCOS DORIN si BICA ALINA MIHAELA (arestata preventiv intr-un alt dosar pentru infractiuni similare), la data faptelor membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentati, la data de 30 ianuarie 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, alaturi de COCOS ALIN, VIDEANU ADRIEAN si MIHAILESCU IONUȚ FLORIAN", se arata intr-un comunicat al DNA.