Imprimare
PDF

Vicepresedintele CJ Alba cere demisia lui Mircea Dusa, dupa ce ar fi trimis armata fara combustibil la parada


Se cere demisia ministrului Apararii, Mircea Dusa! Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Florin Roman, a declarat pentru B1 TV ca Armata a IV-a Transilvania a fost trimisa la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia fara combustibilul necesar.

Prin urmare, primaria si Consiliul Judetean au fost nevoite sa cumpere mii de litri de motorina pentru repetitii si parada. Ministrul Apararii, Mircea Dusa sustine insa ca MAPN nu a cerut niciun ban, ba mai mult, legea este foarte clara.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba a prezentat si solicitarea facuta autoritatilor locale pentru combustibil.

”Urmare a solicitarii institutiei Prefectului Alba Iulia, privind participarea cu efective si tehnica militara la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale, va comunicam necesarul de resurse pentru tehnica militara participanta.Mmotorina EURO 5- 3 tone”, se arata in solicitarea vicepresedintelui CJ Alba.

Cu toate acestea, Mircea Dusa nu vede nicio problema in modul in care Ministerul Apararii a gestionat situatia.

”Vis-a-vis de afirmatia domnului, ea nu se sustine, toate garnizoanele, inclusiv divizia a 4-1, a primit toate cele necesare pentru a participa la parada de 1 Decembrie. Armata nu a solicitat nimanui motorina pentru parada. Legea spune ca administratiile judetene organizeaza festivitati impreuna cu armata de 1 Decembrie”, a replicat Dusa.

Contrele dintre vicepresedintele Consiliului Judetean Alba si Ministrul Apararii Mircea Dusa au continuat.

”Domnu Dusa, o sinfura intrebare: ati alocat vreun leu pentru Ziua Nationala de la Alba Iulia?”, intreaba Roman.

”Domnu Roman, va rog sa cititi inca o data legea 136”, a raspuns Mircea Dusa.

”Multumesc, deci n-ati alocat niciun leu pentru Ziua Nationala de la Alba Iulia”, a mai spus vicepresedintele CJ Alba.

Manifestarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale cuprind, in acest an, o parada la care vor participa peste 800 de militari, dar si autovehicule militare si tehnica de lupta. Defilarea se va incheia cu o formatie de zbor alcatuita din aeronave de lupta din dotarea Bazei 71 Aeriene "General Emanoil Ionescu" de la Campia Turzii, daca vor permite conditiile meteo.