Imprimare
PDF

Teodorovici vrea ca romanii din strainatate sa aiba un singur permis de munca, pe o perioada limitata


Ministrul Eugen Teodorovici vine cu o propunere controversata: romanii ar trebui sa aiba drept limitat de lucru in strainatate, pe baza unui singur permis de munca, valabil pe maxim 5 ani intr-o anumita tara.
”Iar vad stiri ca Teodorovici vrea sa reformeze Europa. Nu domnule, permisul de munca sa fie acelasi ca si timp in toate statele. Nu mai ai voie, dupa primul permis, sa-ti reinnoiesti dreptul de munca, ca sa fii obligat sa migrezi in Europa. Asa, daca ajunge in Germania si tot primeste drept de munca, deci nu o sa se intoarca in veci in Croatia, Romania de unde a plecat. Maxim 5 ani si, la revedere, sa te duci in alta tara sa iti cauti loc de munca”, a explicat Teodorovici, relateaza hotnews.ro.
 
“Eu am ridicat problema asta si la nivelul colegilor mei, ministrii de finante din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictiva sau de alta natura aceasta masura, dar asta este. Trebuie sa invatam la nivel european ca, cu cat o zona devine mai saraca, alta devine mai bogata, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie sa fie cu adevarat acea coeziune sociala, nu incarci si intaresti partea de Vest si lasi restul de Europa din fel de fel de conditii, in afara”, a mai spus ministrul Finantelor.