Imprimare
PDF

Tariceanu nu este de acord cu propunerea lui Teodorovici privind romanii din strainatate


Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu s-a declarat impotriva propunerii ministrului Finantelor Eugen Teodorovici, care a spus ca vrea ca romanii din strainatate sa aiba un singur permis de munca, pe o perioada limitata.
Tariceanu, care este partener de guvernare cu Liviu Dragnea a afirmat ca dreptul de a muncii in interiorul Uniunii Europene este un drept castigat de toti romanii.
 
”O sa incep asa, cu o apreciere mai degraba in gluma. Asta este o viziune liberala, cumva, asupra functionarii economiei si a pietii muncii? Nu. Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru ca dreptul de a muncii in interiorul Uniunii Europene este un drept castigat de toti romanii, de care foarte multi au inteles sa beneficieze. Iar problema deficitului de forta de munca in Romania, o problema reala, nu se rezolva prin limitarea unui drept castigat prin obtinerea calitatii de membru al Uniunii Europene.
 
Trebuie sa ne gandim la alte solutii. Nu suntem singura tara care s-a confruntat cu o penurie de forta de munca, mai sunt si alte tari, trebuie sa invatam din exemplul altora. O astfel de masura n-am auzit sa fie luata sau sa fi fost luata de o alta tara europeana.” - a spus Tariceanu.
 
Reactia sa a venit la scurt timp dupa ce ministrul Eugen Teodorovici a anuntat o propunere controversata: romanii ar trebui sa aiba drept limitat de lucru in strainatate, pe baza unui singur permis de munca, valabil pe maxim 5 ani intr-o anumita tara.