Imprimare
PDF

Sefii Jandarmeriei, pusi sub invinuire in dosarul violentelor de la protestele din 10 august


Sefii Jandarmeriei si un secretar de stat din Ministerul de Interne, au fost pusi oficial sub invinuire in dosarul violentelor din 10 august.
Cu totii sunt acuzati ca ar fi stat in spatele abuzurilor comise de fortele de ordine impotriva protestatarilor din piata Victoriei.
 
UPDATE 12:32 Comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne, a ajuns la parchet. A fost aus si el sub invinuire in dosarul violenlor de la proteste.
 
UPDATE 12:29 Laurentiu Cazan a parasit sediul parchetului, dupa ce i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect. 
 
”Mi-am asumat actiunea, pentru ca a fost bazata pe lege”, a declarat la iesirea din sediul Parchetului General.
 
UPDATE 11:45 Maiorul Laurentiu Cazan, directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, seful misiunii din 10 august, a ajuns la Parchetul General.
 
Initial, el s-a refugiat in cladirea Ministerului Mediului, pentru a-i evita pe protestatarii care il asteptau.
 
UPDATE 11:15 Sebastian Cucos, prim-adjunctul Jandarmeriei Romane, a fost pus sub invinuire in dosarul protestelor, pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.
 
Prim-adjunctul Jandarmeriei Romane, colonel Sebastian Cucos, a fost audiat la Parchet, imediat dupa plecarea lui Catalin Sindile, iar procurorii i-au adus la cunostinta si lui ca are calitatea de suspect pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.
 
El a reusit cu greu sa intre in sediul institutiei, dar si sa ajunga la masina, la plecare, in fata sediului Parchetului aflandu-se aproximativ 20 de protestatari, care au strigat “La puscarie”, “Demisia”, “Criminalule”.
 
UPDATE 10:50 Seful Jandarmeriei, Catalin Sindile, a iesit de la Parchet dupa aproximativ o ora.
 
“Mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect, mi s-au adus la cunostinta faptele - complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva”, a declarat Catalin Sindile la iesirea de la Parchet.
 
Seful Jandarmeriei Romane a mai spus ca atat in plan personal, cat si institutional, are tot interesul sa colaboreze cu anchetatorii.
 
UPDATE 10:45 Sebastian Cucos, fost sef al Jandarmeriei Romane, in prezent inspector sef adjunct, a ajuns, la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile de complicitate la participatie improprie la purtare abuziva si complicitate la abuz in serviciu.
 
Cucos a fost intampinat de un grup de protestatari, fiind huiduit.
 
UPDATE 10:30 Seful Jandarmeriei Romane, Catalin Sindile, a fost pus sub invinuire in dosarul protestelor, pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.
 
UPDATE 10:00 Seful Jandarmeriei, Catalin Sindile, a ajuns vineri dimineata la Parchetul instantei supreme, unde a fost chemati alaturi de mai multi reprezentanti ai institutiei, care ar urma sa fie anuntati ca au calitatea de suspect in dosarul privind violentele de la protestul din 10 august din Piata Victoriei.
 
Sindile a ajuns la Parchetul instantei supreme cu putin inaintea orei 10.00, spunandu-le jurnalistilor ca va face declaratii la iesirea de la audieri. 
 
Mai multe persoane aflate in fata sediului Parchetului General au strigat “la puscarie” in momentul in care seful Jandarmeriei a ajuns la Parchet.
 
Sefi din Jandarmeria Romana chemati vineri la Parchetul General, pentru a fi pusi sub acuzare in dosarul violentelor din 10 august din Piata Victoriei
 
Vineri, la Parchetul General vor ajunge seful Jandarmeriei Romane, colonel Ionut Catalin Sindile, prim-adjunctul Jandarmeriei Romane, colonel Sebastian Cucos, precum si directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, maiorul Laurentiu Cazan, cercetati pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.
 
De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General si comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne.
 
Procurorii militari au deschis un dosar penal in legatura cu modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestului din 10 august.
 
Parchetul General anunta la inceputul acestei luni ca la Sectia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plangeri penale de catre persoane care au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor.