Imprimare
PDF

Receptie la Cotroceni, de 1 Decembrie: ”Este o onoare si mandrie ca facem parte din aceasta natiune”


Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs la Palatul Cotroceni, la receptia oferita la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
Receptia a avut loc in Sala Unirii din Palatul Cotroceni.
 
Presedintele Klaus Iohannis:
 
-  Calea catre Marea Unire a fost anevoioasa si plina de provocari, dar inaintasii nostri au fost manati de un scop esential.
 
- Este arcul care leaga peste timp Romania contemporana. 
 
- In pofida unor circusnatnte dramatice, am reusit sa transpunem in realitate o mare parte dintre obiectivele inaintasilor nostri. Romanii nu ar fi putut depasi tragediile daca infaptuirea Marii Uniri nu ar fi dat incredere.
 
- Nu a fost zi si nu a fost ceas in care cei care primit darul marii uiri sa inceteze sa iubeasca Romania. Romania a fost iubita la Marasesti, pe campurile de razboi ale celui De Al Doilea Razboi Mondial. Romania este iubita astazi pentru realizarile inaintasilor, pentru ceea ce este acum, dupa cum este iubita pentru ceea ce inca nu este. Romania este astazi respectata in Europa si in lume.
 
- Un capitol distinct din istoria mondiala va face referire in mod cert la identitatea romaneasca.
 
- Avem o sansa uriasa pentru urmatorii 100 de ani. Fiecare dintre noi trebuie sa simtim ca este o onoare si mandrie ca facem parte din aceasta natiune. Cu siguranta am fi putut realiza mai multe in ultimii 30 de ani, dar sa nu uitam unde suntem astazi. Tara noastra are NATO, cea mai solida garantie de securitate a sa.
 
Statul, prin institutiile sale, are o misiune centrala, intrucat trebuie sa ofere solutii concrete problemelor cu care se confrunta. Romania are nevoie de intarirea statului de drept.
 
Luni, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in urma sedintei BPN al partidului, ca nu va fi prezent la receptia de la Cotroceni organizata de Ziua Nationala a Romaniei. El nu a stiut sa le raspunda jurnalistilor nici unde va participa la ceremonii, afirmand ca spera sa nu fie bolnav in aceasta zi. Ulterior, reprezentanti ai Camerei Deputatilor au transmis ca medicul i-a recomandat acestuia sa evite frigul.
 
La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti ca nu va merge la receptia de la Palatul Cotroceni dedicata Zilei Nationale. “Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La receptie va spun clar ca nu merg”, a precizat Tariceanu.