Imprimare
PDF

PSD va face o campanie de informare a populatiei pentru referendum. Anuntul facut de Dragnea


PSD va face o campanie de informare a populatiei pentru referendumul de modificare a constitutiei. Anuntul a fost facut joi de seful social democratilor, Liviu Dragnea dupa o intalnire pe care a avut-o cu pensionarii din PSD.
”Este important pentru noi ca partid social-democrat sa organizam actiuni de informare a populatiei cu privire la referendum si i-am rugat sa se implice in aceasta actiune. (...) Doamna prim-ministru a spus (la Bruxelles - n.r.) foarte clar exact ce am discutat in BPN, si anume ca asta va face PSD: actiuni de informare a populatiei, ceea ce este corect”, a sustinut Dragnea.
 
Intrebat daca PSD nu va face o campanie pentru referendum, el a replicat: ”Nu, actiuni de informare”.
 
In legatura cu aceasta campanie de informare, Liviu Dragnea a precizat: ”Sa informam populatia cu privire la prevederile din legea care a fost adoptata in Senat, adica ce se intentioneaza prin modificarea Constitutiei, pentru ca sunt oameni care nu au inteles. Intrebarea care este pusa pe buletinul de vot este destul de neclara si trebuie sa-i ajutam pe oameni sa voteze in cunostinta de cauza. (...) Vrem sa-i ajutam pe romani ca inteleaga care este sensul acestui demers”.
 
De cealalta parte premierul anunta miercuri ca social-democratii nu vor face campanie pentru a nu influenta votul privind redefinirea casatoriei. Seful PSD le-a cerut pensionarilor din partid sa se implice direct in actiunile de informare a votantilor.
 
Premierul sustinea ca PSD nu va face campanie pentru referendumul pentru redefinirea casatoriei in Legea fundamentala.
 
Viorica Dancila: “Nu este indreptata spre o anumita orientare sexuala, sub nicio forma, vom vedea ce va iesi, daca vor veni la vot, PSD nu va face campanie, nu va face campanie, este obligatia tuturor sa faca actiuni in care sa arate ce inseamna acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta.”
 
Desi cu totii au sustinut ca nu vor politiza referendumul, o intalnire, pe aceasta tema care a avut loc chiar intr-o biserica din Prahova intre politicieni si preoti, a inflamat spiritele. In prezenta Ministrului Mediului, mai multi deputati, de la diverse partide, au dezbatut subiectul alaturi si de enoriasi, iar in final, s-au invitat reciproc, sa mearga la vot. Imaginile care au aparut ulterior in spatiul public, au fost intens comentate. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane sustin ca intrunirea a fost legala si morala. Voci din societatea civila s-au intrebat inclusiv de ce o parte dintre participanti au stat cu spatele la altar.