Imprimare
PDF

Proteste masive anuntate de transportatori, pe 25 septembrie. Cer demisia ministrului Lucian Sova


Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anuntat joi ca mai multe patronate, sindicate si federatii din transportul rutier vor organiza proteste pe 25 septembrie.
COTAR transmite ca organizatiile isi exprima public dezaprobarea fata de un subpunct de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor si cer demisia ministrului Transpoturilor Lucian Sova, relateaza news.ro.
 
Nemultumirile transportatorilor sunt legate de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor.
 
”Consideram inoportuna orice modificare a Ordinului 980/2011 in acest moment si solicitam urgent scoaterea de pe ordinea de zi a oricarei discutii privind modificarea OMT 980/2011, deoarece ar duce la o destabilizare a intregului domeniu de activitate, afectand transportul de persoane atat interjudetean, cat si judetean. O astfel de modificare ar crea un prejudiciu grav populatiei care beneficiaza, in acest moment, de un transport organizat, sigur si prestabilit”, se arata in comunicat.
 
Transportatorii considera ca domeniul transporturilor trece printr-o situatie de criza.
 
”Consideram ca domeniul transporturilor trece printr-o situatie de criza in acest moment, avand in vedere pretul combustibilului, care a crescut cu peste 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, lipsa fortei de munca, cresterile salariale impuse, lipsa infrastructurii, deprecierea monedei nationale si cresterea inflatiei pentru serviciile de transport cu aproape 2,6%”, se arata in comunicat.
 
COTAR a anuntat ca patronatele, federatiile si sindicatele din transporturi vor iesi in strada, in semn de protest, in fata Ministerului Transporturilor, in cazul aprobarii cererii de protest, in perioada 25, 26, 27 septembrie, intre orele 09:00-17:00.