Imprimare
PDF

Prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani. Zonele in care vor fi inregistrate -15 grade


Meteorologii au anuntat, luni, prognoza pentru perioada 26 noiembrie – 9 decembrie pentru toate regiunile tarii.
Astfel, vremea se va raci treptat, dar accentuat pana in jurul datei de 30 noiembrie. Ulterior, temeperaturile vor mai creste, dar tot vor fi mai mici decat normalul perioadei. In Transilvania, minimele vor cobori, in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, pana la minus 15 - minus 14 grade.
 
Potrivit meteorologilor, in Banat, vremea se va raci treptat, dar accentuat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea de la 12 grade in prima zi spre 1 grad in data de 30 noiembrie, apoi va marca o crestere usoara. Valorile diurne se vor situa, in medie, intre 4 si 7 grade. Temperaturile minime vor scadea accentuat in prima saptamana, de la o medie de 8 grade la inceput, pana la -8 grade in noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o crestere, spre 0...1 grad, dar vor fi in continuare cu mult mai coborate fata de normalul perioadei, scrie news.ro. 
 
Se vor semnala precipitatii, in perioada 26 - 29 noiembrie cand pe arii restranse vor fi mai insemnate cantitativ, precum si in intervalul 3 - 9 decembrie.
 
Vremea va pastra aceleasi caracteristici si in Crisana. Media temperaturilor maxime va scadea de la 12 grade la inceputul intervalului, spre 1 grad in data de 30 noiembrie, apoi se va incalzi usor, valorile termice diurne urmand a se incadra intre 1 si 6 grade. Temperaturile minime vor scadea accentuat, de la o medie regionala de 8 grade in prima dimineata, la -9 grade in noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie, apoi vor marca o crestere spre -2...0 grade pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, dar se vor mentine cu mult mai coborate decat cele obisnuite in aceasta perioada.
 
Se vor semnala precipitatii in perioada 26 - 29 noiembrie, cand vor fi mai insemnate cantitativ, dar si in intervalul 03-09 decembrie cand vor fi, in general, moderate.
 
In Transilvania, va fi chiar mai frig in urmatoarea perioada decat in celelalte regiuni. Astfel, temperaturile maxime vor cobori pana la -2 grade in data de 30 noiembrie, apoi va creste usor spre 2...4 grade. Regimul termic nocturn va scadea accentuat, de la minime de 4 grade la inceputul intervalului, pana la valori sub limita de ger, in medie de -15...-14 grade. Ulterior acestei date, temperaturile minime vor creste spre o medie de -4...-2 grade.
 
Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in perioadele 26 - 29 noiembrie si intre 03 si 09 decembrie.
 
In Maramures, temperaturile vor scadea, in medie, de la 9 grade la inceput, spre 0 grade, apoi in crestere pana la valori de 2...4 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere accentuata, de la 6 grade la inceputul intervalului, spre -12 grade, in noaptea de 30 noiembrie / 01 decembrie, astfel incat vremea va deveni geroasa. Apoi, minimele nocturne vor fi in crestere pana spre -2 grade (in noaptea de 03/04 decembrie), dupa care nu vor avea variatii importante.
 
Se vor semnala precipitatii, moderate cantitativ, in perioadele 26 - 29 noiembrie si intre 03 si 09 decembrie.
 
In Moldova, pana la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi in scadere accentuata. Temperaturile maxime vor scadea de la o medie de aproximativ 2 grade la inceput, pana spre -6 grade in ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, pana la -15 grade in 30
noiembrie dimineata, astfel vremea devenind geroasa. In intervalul 01-05 decembrie, media temperaturilor maxime va fi in crestere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade pana la -2 grade. Ulterior, variatiile termice, putin semnificative, vor fi spre scadere usoara, in medie pana la 2 grade la maxime si -4 grade la minime.
 
Vor cadea precipitatii, in perioadele: 26 – 29 noiembrie, cand temporar vor fi mai insemnate cantitativ si 03 – 09 noiembrie, cand vor fi in general moderate.
 
In Dobrogea, vremea se va raci pana la inceput de decembrie. In medie, vor fi maxime de la 12 grade in prima zi pana la -2 grade in 30 noiembrie si minime de la 5 grade la inceput spre -8 grade in dimineata de 01 decembrie. Ulterior, temperatura aerului va creste - la valorile diurne spre o medie de 7 grade (05 decembrie) si 0...1 grad la cele nocturne, apoi variatiile termice nu vor fi semnificative.
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului de referinta, dar mai cu seama in perioadele 26 – 29 noiembrie, cand vor fi mai insemnate cantitativ si intre 06 si 09 decembrie, cand vor fi in general moderate.
 
Si in Muntenia vremea se va raci accentuat pana la inceputul lunii decembrie. In acest interval de timp, media regionala a maximelor va scadea de la 9 grade la inceput, pana la -4 grade in 30 noiembrie, iar cea a minimelor de la 2...3 grade in primele doua dimineti, spre -11 grade in 01 decembrie. Pana in 6 decembrie, va avea loc o crestere de temperatura pana la medii de 6 grade ale valorilor maxime si -2 grade ale valorilor minime, dupa care variatiile termice, din nou spre scadere, nu vor fi semnificative.
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 26 – 29 noiembrie, cand vor putea fi insemnate cantitativ si dupa 06 decembrie, cand vor fi in general slabe.
 
In Oltenia, temperaturile vor scadea de la 4...5 grade la inceputul intervalului, pana la -3 grade in data de 30 noiembrie, iar cea a minimelor va cobori spre -11 grade pana la 1 decembrie. Ulterior, temperatura maxima aerului va creste, in medie, pana la 6...7 grade in data de 5 decembrie, iar cea minima se va situa in jurul a -1 grad, in 7 decembrie. Dupa aceea, tendinta temperaturii va fi din nou de scadere, dar usoara.
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in perioada 26 - 29 noiembrie, cand temporar vor fi mai insemnate cantitativ, precum si dupa data de 6 decembrie, cand vor fi in general slabe.
 
Si la munte va fi frig, temperaturile fiind in continua scadere. La valorile diurne, temperatura aerului va fi in scadere spre -7 grade pana in 29 noiembrie, apoi in crestere spre 2 grade pana in ziua de 4 decembrie si din nou in scadere, dar usoara si treptata, pana la – 2 grade, la sfarsitul intervalului. Media minimelor va fi in scadere, de la 1 grad in prima dimineata, pana la -13 grade in 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasa; in crestere pana la -4 grade in data de 4 decembrie, apoi in scadere spre -7 grade la sfarsitul intervalului.
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioadele 26 – 29 noiembrie si 03 – 09 decembrie si local vor fi moderate si insemnate cantitativ.