Imprimare
PDF

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat pentru 30 de zile: Edilul, dus la spital, dupa ce i s-a facut rau din nou


Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost arestat pentru 30 de zile, dupa mandatul de retinere dat de procurorii DNA, marti, pentru abuz in serviciu si luare de mita, informeaza B1 TV. La aflarea sentintei, acestuia i s-a facut rau din nou, iar magistratii au chemat ambulanta pentru a-l transporta la spital.

Inainte de a fi dus la Tribunalul Prahova, Badescu a fost scos din Spitalul Judetean de Urgenta, unde fusese internat cu hipertensiune si glicemie crescuta.

Edilul retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local a ajuns de urgenta la spital marti seara, dupa ce i s-a facut rau in timp ce era transportat catre arestul Politiei Prahova, situat in municipiul Campina, la 30 de kilometri de Ploiesti.

Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

Iulian Badescu a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus spre arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.