Imprimare
PDF

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2015. REACȚIA premierului


Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2015, informeaza Administratia Prezidentiala. Dupa aflarea vestii, premierul Victor Ponta a declarat ca promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis a Legii bugetului pe anul 2015 este "o veste foarte buna pentru toti romanii".

"O veste foarte buna pentru toti romanii! Daca cineva a inteles cu adevarat de ce a contestat PNL Bugetul la CCR, (pentru un amendament care chiar era al lor de altfel), il rog sa-mi explice si mie! Poate inteleg si colegii din PNL-PDL ca oamenii asteapta sa ne schimbam TOȚI (nu doar unii) in bine, sa lasam scandalul si confruntarile inutile!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Bugetul, promulgat de presedinte

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 decembrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 si Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate", a informat Administratia Prezidentiala.

Azi, Curtea Constitutionala a decis ca bugetul de stat pe 2015 este constitutional, respingand astfel sesizarea PNL. "Aceasta nedepunere a legii bugetului in Parlament la termen nu este sanctionata nici de legea pe care ei o invoca si nici de Constitutie. Deci nu putem noi sa inventam sanctiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (...). Noi astazi trimitem legea la Presedintie pentru promulgare. (...) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca incalcari ale Constitutiei", a explicat seful CCR.