Imprimare
PDF

Ponta despre ancheta DNA privind fostii ministri: Procedurile in Parlament se vor desfasura absolut normal


Premierul Victor Ponta afirma ca procedurile din Parlament cu privire la ancheta care vizeaza noua fosti ministri din mai multe guverne se vor desfasura "absolut normal".

"Bineinteles ca se fac toate procedurile si ca nimeni nu se va opune in niciun fel. In cadrul procedurilor, fiecare om isi va spune punctul de vedere pentru ca, strict personal, doamna Andronescu, domnul Atanasiu si toti ceilalti, pentru ca nu vreau sa arunc anatema asupra cuiva, sunt oameni care au trait o viata intreaga cu un prestigiu nestirbit si cred ca e dreptul lor sa isi spuna punctul de vedere", a spus premierul, luni, la Parlament, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

El a tinut sa precizeze ca are cunostinta doar de nota pe care Corpul de Control i-a pus-o la dispozitie cu privire la fostii ministri Valerian Vreme si Daniel Funeriu.

"Ce stiu despre ilegalitati, stiu doar despre cele comise de catre domnul Funeriu si domnul Vreme, pentru ca am avut in fata nota de control, celelalte lucruri vor fi lamurite de catre Justitie si procedurile in Parlament se vor desfasura absolut normal. (...) Daca va spun ca votez 'pentru', veti spune ca ma razbun politic pe domnul Vreme. Eu nu reprezint Justitia ca sa pot sa spun daca cineva este vinovat sau nevinovat. Nu cunosc decat, prin natura atributiilor mele de serviciu, ceea ce mi-a prezentat Corpul de Control, mai departe, insa, Justitia va stabili", a precizat Ponta.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut avizul Presedintiei, Parlamentului Romaniei si Parlamentului European pentru inceperea urmaririi penale impotriva a noua fosti ministri, suspectati de fapte de coruptie in dosarul l i centelor Microsoft si al altor achizitii IT, contracte care insumeaza peste un miliard de euro. Cei noua fosti ministri sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Țicau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.