Imprimare
PDF

Liviu Dragnea le da replica primarilor nemultumiti: ”Ei vor avea painea si cutitul”


Liviu Dragnea le-a dat replica, pe Facebook, primarilor din marile municipii, care acuza Guvernul ca le-a taiat din sumele stranse de primarii. 
Primari de la toate partidele sustin ca nu isi mai pot face bugetul si ca nu vor mai putea oferi servicii de baza.
 
Ei au fost primiti, miercuri, de Viorica Dancila, la Guvern.
 
De cealalta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca, de fapt, vor avea cel mai mare buget din istorie si ca la ei va fi ”painea si cutitul”.
 
Mesajul postat de Liviu Dragnea pe Facebook:
 
”„WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITATILE LOCALE: mai mult pentru cei saraci, fara pierderi la cei bogati. Comunitatile locale vor avea in 2019 cel mai mare buget din istoria Romaniei: circa 77 miliarde de lei, adica aproape jumatate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Alesii locali vor pastra toate sumele incasate din impozitul pe venit si vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun judet nu va avea mai putin de 400 lei/locuitor, fata de doar 250 anterior, si nicio primarie nu va avea mai putin de 1.200 lei/locuitor fata de doar 750 lei inainte. Primariile vor opri direct 60% din incasari, asa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la judet, din care 20% se vor intoarce la aceleasi primarii pentru echilibrare. Si bucurestenii vor avea mai mult decat inainte. Va avea loc o descentralizare a finantelor, alesii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor ramane cu 9 miliarde mai mult decat aveau inainte. De acum, ei vor avea painea si cutitul, dar asta ii obliga sa fie mai responsabili fata de cetateni: mai multa chibzuinta la cheltuielile curente si mai multi bani pentru investitiile asteptate de comunitate.”