Imprimare
PDF

Klaus Iohannis: E normal ca serviciile sa aiba ofiteri acoperiti in presa si in politica


Liderul PNL, Klaus Iohannis, afirma ca este normal ca serviciile de informatii sa aiba ofiteri acoperiti in presa si in politica, intrucat acest lucru face parte din activitatea serviciilor.

Intrebat daca este normal ca serviciile de informatii sa aiba ofiteri acoperiti in presa si in politica, Iohannis a raspuns afirmativ.

„Da, eu cred ca face parte din activitatea serviciilor si nu cred ca este vreo problema. Eu, personal, consider ca in servicii avem profesionisti foarte buni, dar nu cred ca trebuie noi sa le spunem cum sa isi faca treaba”, a raspuns Iohannis pentru Adevarul Live.

Presedintele PNL a adaugat ca el nu a fost ofiter acoperit „al niciunui serviciu de informatii”.

Intrebat cum vede scandalul creat in urma autodeconspirarii lui Robert Turcescu, Iohannis a spus: "Nu cred ca este ceva foarte important cazul lui Turcescu".

Despre candidatura lui Teodor Melescanu, Iohannis a spus ca o considera putin „fortata”.

„Nu este un lucru interzis prin vreun act normativ, dar mi se pare putin fortata aceasta intrare, sa fii astazi sef al SIE si maine sa fii candidat la Presedintia Romaniei. Cred ca aici ar fi nevoie de o reglementare suplimentara”, a spus el.

In plus, Iohannis a spus ca nu vede niciun motiv ca actualul sef al SRI, George Maior, sa fie schimbat. "Nici nu cred ca este o discutie de acest fel", a spus Iohannis.