Imprimare
PDF

Klaus Iohannis da asigurari ca va ramane credincios promisiunilor si angajamentelor din campanie


Klaus Iohannis ii asigura pe Liiceanu, Plesu si Tismaneanu ca va ramane credincios promisiunilor si angajamentelor pe care le-a luat fata de romanii din tara si din strainatate. Cel putin acesta este mesajul pe care presedintele ales al romanilor l-a postat pe facebook ca raspuns la scrisoarea semnata de un grup de intelectuali care ii cereau sa renunte la numirea lui Dan Mihalache in functia de consilier prezidential.

Zvonul potrivit caruia seful de campanie al PNL Dan Mihalache, ar urma sa devina sef al cancelariei prezidentiale a starnit revolta in randul fanilor presedintelui ales. Mai multi intelectuali, in frunte cu Plesu, Liiceanu sau Tismaneanu - i-au cerut presedintelui ales sa nu lase jocurile de culise sa influenteze institutia prezidentiala. Raspunsul lui Klaus Iohannis a venit promt, pe Facebook.

"Multumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o in numele unui grup de intelectuali. Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri", a scris presedintele ales.

Totul a pornit dupa ce in mass media a aparut un zvon potrivit caruia stategul PNL Dan Mihalache va ajunge in staful lui Iohannis de la Cotroceni. Pe retelele de socializare, cat si in presa s-a format umn val negativ de opinii in ceea ce priveste o asemenea alegere. Ulterior, un grup de intelectuali - in frunte cu Plesu, Liiceanu sau Tismaneanu - i-a trimis o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis, prin intermediul Revistei 22, prin care ii cer sa renunte la Dan Mihalache.